Whistleblowerordning i Hvidovre Svømmeklub

21-02-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi skal som forening have en whistleblowerordning for trænere, instruktører, bestyrelsesmedlemmer og øvrige frivillige i vores svømmeklub, da der den 17. december 2023 trådte en ny lovgivning i kraft, der pålægger foreninger og virksomheder med over 50 ansatte at have en sådan ordning. Hvis én person har fået løn for én times arbejde i vores klub i løbet af det seneste år, tæller vedkommende med i de 50 ansatte. Derfor skal vores klub indføre denne whistleblowerordning.

Ordningen har til formål at opdage og forhindre lovovertrædelser i klubben og samtidigt beskytte whistlebloweren – altså den person, der indberetter en hændelse (ordningen handler ikke om etiske forhold i relation til idræt og atleter – her henvises i stedet til DIF’s whistleblower-ordning).

Gennem whistleblower-ordningen kan du indberette, hvis du har mistanke om, at en kollega eller frivillig i klubben overtræder loven i forbindelse med sit arbejde/frivillige arbejde. Du kan fx indberette følgende:

Indberetning foretages gennem en online portal, vi er tilknyttet: https://whistleblower.legalsys.dk/svommeklubber/wb/forside.html?fbclid=IwAR02hfLy2tCsqSFeH0P12YqMeaYE6dSNR3B5JjzlFazsGVJdwAv82TrRrSY

Efter indberetningen er foretaget, sendes den til en uvildig advokat, som screener for, om den falder inden for ordningens område, og undersøger fakta – evt. med opfølgende spørgsmål. Advokaten vurderer, hvorvidt mistanken om lovovertrædelse skal undersøges nærmere.

Hvis dette er tilfældet, vil advokaten informere svømmeklubbens bestyrelse om indberetningen og komme med en anbefaling til den videre proces. Derefter er det op til bestyrelsen at beslutte, om hændelsen skal give anledning til sanktioner og/eller eventuel politianmeldelse.


VORES SAMARBEJDSPARTNERE